torstai 19. heinäkuuta 2012

Esittelyä



Näin vanha ei voi enää muistaa, milloin ja mistä valokuvausinnostus alkoi. Aikaa siitä on paljon, sillä muistan vain olleeni "aina" kiinnostunut valokuvaamisesta. Tälle digitaalisen kuvaamisen aikakaudelle saavuttaessa mielenkiinto kuvaamiseen on kasvanut kasvamistaan, varmasti paljolti siitä syystä, että kuvausjäljen näkee heti.
Kuvaamiseni on kiinnostukseni määrästä riippumatta ollut pienimuotoista harrastelua, johon ei ole ollut mahdollista laittaa paljon aikaa eikä sitäkään vertaa taloudellisia sijoituksia. Tai ehkä esitin asiat väärässä syy-seuraus-suhteessa, sillä uskon vahvasti, että mikäli aikaa ja rahaa olisi enemmän käytössäni, olisi aktiivisuustasoni harrastukseni suhteen hieman toisenlainen. Yhtä kaikki, kamera kulkee useasti mukanani, olinpa lähtenyt tarkoituksellisesti kuvausaikeissa liikkeelle taikka reissaamaan jossakin muussa tarkoituksessa.
Kuvauskohteiden suhteen lienen tylsää keskikastia, sillä mieluiten kohdistan kamerani luonto- ja maisema-aiheisiin.

Aloitin kuvaamisen aikoinaan ihan tuikitavallisella filmikameralla, josta siirryin digipokkareihin. Ensimmäisen pitkään haaveilemani järjestelmäkameran sain lahjaksi kesän korvalla vuonna 2011, jonka jälkeen kuvailut ovat pääasiassa tapahtuneet kyseisellä perheenjäsenellä. Kamerani runo on Canon D500, eikä minulla (toistaiseksi) ole siihen perusobjektiivin lisäksi muita objektiiveja omistuksessani. Kaikkein eniten himoitsisin makro-objektiivia, mutta myös toinen ääripää - eli laajakuvaobjektiivi - kiehtoisi.

Blogiini minun on tarkoitus keräillä omaksi ja toivottavasti jokusen muunkin iloksi ottamiani ja käsittelemiäni kuvia. Kaiken palautteen ja kommentit otan ilolla vastaan!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!